Prowadząca: Agnieszka Węgrzynowska-Budziszewska
Mama trzech córek
Jestem pasjonatką gotowania, kolekcjonerką książek kulinarnych. Zdobywałam doświadczenie na wielu warsztatach kulinarnych znanych szefów kuchni, ale najwięcej nauczyłam się od Mamy. Współpracuję z Wydawnictwem Pascal jako stylistka przyrządzająca potrawy pod sesje zdjęciowe do książek związanych ze zdrowym odżywianiem (cykl 9 książek Marka Zaremby oraz “Ugotuj sobie zdrowie” Bożeny Kropki). Przygotowuję z radością posiłki dla grup podczas turnusów zdrowotnych, m.in Jaglany post i Joga na Szlaku. Jestem inicjatorką Qurnika Kulturalno-Kulinarnego – kobiecych spotkań ze wspólnym gotowaniem oraz wymianą myśli. Na co dzień gotuję kuchnię roślinną, ale jem wszystko, ponieważ wyznaję zasadę, że stół powinien łączyć ludzi bez względu na preferencje.
Ulubiona myśl:
Warto patrzeć na jedzenie jako na całość – wspólnotę stołu, hojność, dzielenie się, wspomaganie, wspólna radość.
Człowiek nie jest stworzony do jedzenia w samotności.
Carlo Petrini- założyciel ruchu Slow Food
Na warsztatach kulinarnych nauczymy się przygotowywać dania z warzyw. Podczas zajęć przygotujemy trzy potrawy, następnie podamy je w pięknej formie na talerz i skonsumujemy w miłej atmosferze. Znajdziemy czas na rozmowy o wpływie poszczególnych warzyw na nasze zdrowie. Zajęcia będą odbywały się po zebraniu grupy.
ZABIERZ ZE SOBĄ: ulubiony fartuszek
ILOŚC OSÓB NA ZAJĘCIACH:do 8
CZAS TRWANIA: 2 godz.
TERMIN: sobota, 18.00-20.00
POJEDYNCZE WARSZTATY: 70 zł