CYKL LETNICH WARSZTATÓW KULINARNYCH – 5 spotkań w soboty, 10.00-13.00: 10.06, 8.07, 22.07, 5.08, 19.08
Jeśli brakuje Ci pomysłów na codzienne lekkie i zdrowe posiłki, chcesz rozwinąć swoje umiejętności kulinarne lub po prostu masz ochotę spędzić miło czas przy wspólnym stole…
Zapraszam Cię na cykl sobotnich warsztatów, podczas których wspólnie przygotujemy pełne smaku dania z sezonowych warzyw!
Warsztat zapewni Ci:
- naukę poprzez praktykę,
- degustacje,
- praktyczne umiejętności, które wykorzystasz na co dzień,
- dostęp do przepisów,
- rozwój.
W menu zagoszczą między innymi:
- zupy/kremy wiosenno-letnie,
- chłodniki w wielu odsłonach,
- odżywcze i proste dania jednogarnkowe,
- tarty na jaglanym (bezglutenowym) spodzie,
- sałatki detoksykacyjne,
- letnie desery na bazie owoców
Prowadząca warsztaty:
Agnieszka Węgrzynowska – pasjonatka gotowania i wpływu diety na zdrowie, kolekcjonerka książek kulinarnych. Współpracująca z Wydawnictwem Pascal jako stylistka potraw przy tworzeniu przepisów i sesji zdjęciowych do książek związanych ze zdrowym żywieniem i stylem życia (9 książek Marka Zaremby, „Ugotuj sobie zdrowie” Bożeny Kropki). Dbająca o odżywcze posiłki podczas turnusów zdrowotnych, m.in. na Jaglanym poście, Jodze na Szlaku. Inicjatorka Qurnika Kulturalno-Kulinarnego – kobiecych spotkań ze wspólnym gotowaniem oraz wymianą myśli.